New Oxford Street Reception

The brief for New Oxford Street required a review of the existing reception space and proposals to create an exciting new entrance.

The mixed-use development located east of Oxford Circus comprises retail space at ground floor with office space above. The curtain walling facade with its heavy glass aesthetic has influenced the current reception interior, resulting in a cold and sterile space.

The proposals aim to introduce contrast and colour and improve the visual impact from the street.

A new patinated steel surround to the entrance doors and strategic lighting help to identify the entrance. The marble clad reception desk, stand-alone furniture pieces and feature pendant lighting define the space internally, whilst hammered copper panels provide a warm and inviting backdrop.

Project Director:

Adam Thurston

Project Team:

Onora Mulcahy