Canonbury Yard

A sensitive and contemporary infill development within a Victorian warehouse complex in the heart of Canonbury.

The scheme involves the infill of a gap site within the boundary of the yard, previously occupied and damaged during World War II, providing three lateral residential apartments.

A palette of reclaimed London stock bricks and light-coloured concrete reference the local vernacular and materiality of its Victorian context. This includes a new zinc clad penthouse which steps back from the main fa├žade to conceal itself from street level whilst bridging the rooftops of both adjoining buildings.

The carefully proportioned facade draws upon the scale, character and detail of its heritage neighbours whilst providing a contemporary addition to the streetscape.

Project Director:

Adam Thurston

Project Team:

Fulvio de Bastiani

Project Collaborators:

VisEngine - Visualisations